Alternate Text
HEMEN TEKLİF ALIN Tv panel ve led tamirleri Türkiye'nin her yerine kargo Yedek parça ve onarım hizmeti

Led TV’lerde Led Arızası Neden Olur ve Led Değişiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

21.09.2022

Led TV’lerde Led Arızası Neden Olur ve Led Değişiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Her evin vazgeçilmezi haline gelen led tv televizyonların iç aydınlatma sistemi, ledler sayesinde yapılmaktadır. Farklı marka ve farklı modellere (Samsung tv, LG tv , Philips tv…) sahip televizyonların ledleri de birbirinden farklıdır ve çalışma sistemleri de marka ve modellere göre farklılık göstermektedir.

Led tvlerde ledlerin bozulduğunu farklı şekillerde anlayabiliriz. En sık rastlanan arıza, televizyonun açıldığı zaman ses verip görüntü vermemesi durumudur. Buna ek olarak ışığın ekrandan yansıması, rengin her zamankinden farklı olması da led arızasına işarettir.

Bu sorunlara ek olarak led tv içindeki ısının soğutucudan dağılamaması, hava akışının doğru yapılamaması gibi arızalar ledlerin ısınmasına, bileşenlerinin zarar görmesine sebep olur. Led tv modelindeki televizyonların içinde bulunduğu odanın sıcaklığı da ledlerin işleyişini etkileyen dış etkenlerdendir. Örneğin led tv’nin kalorifer peteğine, ısıtıcıya yakın bir konumda olması ya da gün içinde güneş gören bir duvara monte edilmiş olması lev tv televizyonların sıcaklığını ve buna bağlı olarak ledlerin işleyişini etkilemektedir.

Led tvlerde led değişimi yapılırken çok dikkatli olunmalıdır. Farklı marka (Samsung tv, LG tv, Philips tv…) ve modellerin led değişimleri de farklıdır. Led değişimi hassas bir iştir ve alanında uzman tv servisleri tarafından değişimi yapılması en doğru yoldur. Çünkü led değişimine gereken dikkat verilmez ve özen gösterilmezse yanlış tamir, led ekranın kırılmasına bile sebep olabilir.

Led tvlerde ledlerin arızasına neden olan bir diğer sorun da televizyonun ışık kaynağını, donanımlarını koruyan, ışığın dengeli bir şekilde dağılımını sağlayan armatürler ve bu armatürlere düzgün yerleştirilmemiş ledlerdir. Sağlamlığından emin olunmadığı sürece ledlerin armatürlere sıkıca yerleştirilmesi sakıncalıdır.

Farklı büyüklüklere ve farklı çalışma sistemlerine sahip ledlerin değişiminde ilk aşama arızalı ledlerin televizyona zarar vermeden dikkatli bir şekilde yerinden sökülmesidir. Sonrasında yeni ledler takılınca yerlerine ve kasaya oturabilmesi için kullanılması gereken aparatlar vardır. Bu aparatlar ledlerin yerinde sağlam bir şekilde kalmasını sağlar. Son aşama, televizyonun ledlerin bulunduğu kapağın üstüne hassas ve dikkatli bir şekilde konması işlemidir. Tüm bu aşamalar alanında uzman teknik destek tv servisleri tarafından yapılmalıdır.

Biz EGE LCD olarak İzmir’de farklı marka (Samsung tv, Philips tv, LG tv…) ve modellere sahip led televizyonlarınızdaki led arızalarını alanında uzman teknik ekibimiz tarafından tespit ediyor, uzun ömürlü kullanım için televizyonunuzdaki ledlerin değişimini en doğru yol ve en kaliteli, orijinal parçalarla yapıyoruz!

İzmir’de Teknik Servis Hizmeti Verdiğimiz Bölgeler:

-İzmir Televizyon Teknik Servis

-Karabağlar TV Servis

-Balçova Televizyon Servisi

-Konak TV Servis

-Alsancak TV Servis

-Bornova LCD Servis

-Altındağ TV Servis

-Bayraklı Televizyon Servis

-Buca TV Teknik Servis

-Çiğli LCD Tv Servis

-Bostanlı LCD Televizyon Teknik Servis

-Karşıyaka Televizyon Servisi