Alternate Text
HEMEN TEKLİF ALIN Tv panel ve led tamirleri Türkiye'nin her yerine kargo Yedek parça ve onarım hizmeti

Televizyonda Ses Var Ama Görüntü Yok. Neden?

01.09.2022

Televizyonda Ses Var Ama Görüntü Yok. Neden?


Televizyonlar ya da LCD’ler evlerin vazgeçilmez eğlence aracı olmuşlardır. Televizyonlarda gösterilen dizi, film veya reklamlar insanları eğlendirir ve dinlenmelerini sağlar. Bu yüzde LCD televizyonlarımızda, LED televizyonlarımızda ya da plazma televizyonlarımızda oluşan arzalar bizleri üzer. Bu oluşan arızalardan biri de televizyonda görüntü kaybının oluşmasıdır. Televizyonda görüntünün olmaması ve sesin olması sık görülen teknik bir sorundur. Televizyondan ses gelmesine rağmen görüntünün olmaması, ekranın kapkaranlık bir şekilde durması sorununa neden olan durumlardır. Genel olarak bazı firmaların ürettiği ürünlerde sıklıkla karşılaşılan görüntü yok ses var arızası, birçok nedenden veya hatadan ötürü kaynaklanabilmektedir. Ancak bu hatalar, tüm LCD ürünlerinde yaşanabilmektedir. Ses var görüntü yok sorunlarının nedenleri ise, televizyondan televizyona farklılık gösterebilmektedir.
Bu televizyon sorununa sebep olan bazı arıza nedenlerine aşağıda göz atalım:

Televizyonda görüntü kaybının oluşması ama sesin var olmasının nedenleri

 
  • Bu teknik arıza sıklıkla televizyonun ana şebekeye ulaşmasının zorluğu ve çektiği elektriğin düzensiz olmasından kaynaklanır. Bu arıza çeşidine “Inverter Devresinin yanması” olarak adlandırabiliriz. Interter Devresinin yanması sorunu bazen kablolardan çoğunlukla da şebekelerden kaynaklı gerçekleşmektedir. Elektriğe ulaşımda düzensizlik olduğunda yanma gerçekleşir ve televizyonlarınızda ses var görüntü yok sorunu oluşur.
  • LCD televizyonlar artık farklı ve çeşitli markalar tarafından üretilmeye başlanmıştır. Bilinmedik markalardan alışveriş yapmak “board arızasına” neden olur. Kalitesiz ürünlerin çabucak arıza yaptığı zaten bilindiktir. Board Arıza zaman ilerledikçe görüntünün kalkmasına neden olur. Televizyondaki görüntü tamamen kaybolmadan önce görüntü kalitesini bozar. Bu da zamanla tv de görüntü yok ses var sorununu oluşturur.
  • Bir diğer televizyon arızasının nedeni, LCD televizyonlarında bulunan aydınlatmaların bozulmasıdır. Aydınlatmada oluşan arıza televizyonun görüntü vermesini engeller.
  • Aynı zamanda Inverter kartlarında yanma sorunu oluşabilir. Ses var görüntü yok arızasının sebeplerinden biridir. Ancak bu durum çok nadir olarak yaşanmaktadır. Fakat görüntünün ortadan kalkmasına ve ekranın tepki vermemesine neden olabilir. Inverter kartların yanması, televizyona giden sinyal sistemine de zarar verebilir. Bu nedenle görüntü almanız mümkün olmaz.

LCD televizyonunuzda ses var görüntü yok sorununda ne yapabilirsiniz?

 
Buna benzer durumlarda yapılması gereken, alanında uzman bir televizyon servisi ile iletişime geçmek ve televizyonunuzun arızasını çözebilecek profesyonel bir ekipten yardım almaktadır. Birçok marka LCD VE LED ekranlı ürünlerde yaşanan ses var görüntü yok arızası, rutin olarak meydana gelmektedir. Yani televizyonlarda en yaygın yaşanan arızalardan biridir.  EGE LCD olarak deneyimli ekibimiz ile televizyonlarınızda arıza tespiti yapıp, arızaya müdahale ediyoruz. Televizyonlarını izleyen Mutlu müşterilerimizden biri olmak istiyorsanız bizi aramayı unutmayın!

tv tamiri, televizyon tamiri izmir, ses var görüntü yok, izmir tv tamiri, izmir lcd tamiri,