Alternate Text
HEMEN TEKLİF ALIN Tv panel ve led tamirleri Türkiye'nin her yerine kargo Yedek parça ve onarım hizmeti

TV Ekran Panel Tamiri Nerede ve Nasıl Yapılır?

05.09.2022

TV Ekran Panel Tamiri Nerede ve Nasıl Yapılır?

Günümüzde evlerimizin oturma odalarında, mutfaklarında, yatak odalarında bulunan ve vazgeçilmez bir teknolojik alet olan televizyonlar, alındıkları zamandan 2-3 yıl sonrasına kadar garanti süresine sahip olsa da bu sürenin sonlarına doğru yavaş adımlarla bozulmaya başlamaktadır. Özellikle TV ekran panellerindeki sorunlar, arızalar ve TV ekranlarındaki kararmalar, çatlamalar hatta kırılmalar televizyonlarımızın bozulmaya başladığının göstergesidir.

Plazma, Led, LCD televizyonların sahip oldukları TV panellerinin garanti süreleri ve yıllara meydan okudukları dayanıklılıkları değişkendir. Bu değişkenliğin sebebi özellikle teknolojik alet üretimi sektöründe televizyon da üreten Samsung, LG, Philips gibi birbirinden farklı olan büyük markaların varlığıdır.

Günümüzde televizyonu ile ilgili sıkıntı yaşayan ve TV servislerini çağıran birinin sorunu büyük ihtimalle TV ekran panelleri ile ilgilidir. Bu sorunları gidermekte de yapılacak en doğru hareket TV servislerinin yardımına başvurmaktır çünkü ne kadar tamir ile ilgili teknik bilgilere sahip olursak olalım bir TV ekranını tamirinin nasıl yapılacağı sorusunu elimizde TV panel tamir test cihazı olmadan cevaplayamayız.

Televizyondaki sorunun giderilmesi için kullanılan özel cihazlar bulunmaktadır ve bu özel cihazlar ile genellikle LCD televizyonların tamiri gerçekleşmektedir. Bu durumu ve daha önce bahsettiklerimizi göz önünde bulundurursak bir televizyon ekran panel tamirinde maalesef ki bireysel çabalar karşılığını bulamaz.

Televizyon ekranında karşısına çıkan yatay veya dikey çizgiler, renklerin dağılması, ekranın kararması, çatlaması hatta kırılması TV panellerindeki sorunlarla ilgilidir. Bu sorunları çözmek ve yeni panel arayışına girmek için internette ya da piyasada araştırma yapan bir kullanıcı, panel fiyatlarının sıfır alınacak olan bir televizyon fiyatları kadar olduğunu hatta bazen miktarın daha fazla olduğunu fark edecektir. Durum böyle olunca seçilecek en mantıklı yol, TV ekran panel tamiri yaptırmaktır.

 

TV Ekran Panel Sorunu Nasıl Tespit ve Tamir Edilir?

Eskiden tv ekranında yukarıda saydığımız sorunlarla karşılaşan kullanıcı bir TV servisine başvurduğunda aldığı cevap genellikle TV panel değişimi yapılacak olması olurdu. Günümüzde de bu düşünce hala varlığını koruduğu için televizyonlarında bir sıkıntı çıktığında kullanıcılar genelde televizyonlarının ömrünü doldurduğunu düşünürler ki, bu yanlıştır. Çünkü TV ekran panel sorunlarını direkt olarak panel değişimi ile ortadan kaldırmak gibi basitleşen çözümler artık yeterli ve doğru değildir.

Günümüzde ülkemizde TV panel onarımı konusunda çok fazla yol katedilmiştir ve TV ekran panel tamirini profesyonel olarak yapan birçok işletme/şirket vardır.

TV panel fiyatlarının, piyasadaki kaliteli markaların (Samsung, Philips, LG…) sıfır televizyonları kadar olduğunu tekrar düşünürsek, televizyonumuzda ortaya çıkan sorunların profesyonel TV servisleri tarafında incelenip ona göre bir çözüm yoluna başvurulması gerekmektedir. TV servisleri bu çözüme LCD, Plazma, Led gibi televizyon modellerinde kullandıkları özel panel test cihazları ile ulaşırlar. Bu çözüm TV ekran panel tamiri de olabilir, ekran kararmaları sorununu çözecek olan Led tv panel ledlerinin değişimi de olabilir.

 

TV Ekran Panel Tamiri Nerede Yaptırılır?

Televizyonunuzdaki sorunu çözebilmek için tespit ve tamirini profesyonel TV servisleri yardımı ile yapmalısınız. Profesyonel bir TV servisinden alacağınız destek, konu ile ilgili yeterli bilgiye sahip olmayan servisten alacağınız en küçük bir hatalı tespitten daha sağlıklıdır.

Biz EGE LCD olarak alanında uzman olan profesyonel ekibimiz ile Samsung, Philips, LG gibi markalara sahip televizyonlarınız detaylıca inceliyor ve tespit ettiğimiz sorun için en sağlıklı ve hesaplı çözüm yolunu sunuyoruz!


Televizyon Teknik Servis Verdiğimiz Bölgeler;

-İzmir Televizyon Teknik Servis
-Konak TV Servis
-Alsancak TV Servis
-Bornova LCD Servis
-Altındağ TV Servis
-Bayraklı Televizyon Servis
-Buca TV Teknik Servis
-Çiğli LCD Tv Servis
-Bostanlı LCD Televizyon Teknik Servis