Alternate Text
HEMEN TEKLİF ALIN Tv panel ve led tamirleri Türkiye'nin her yerine kargo Yedek parça ve onarım hizmeti

TV LED ARIZASI, EKRANDA MORARMA VE MAVİLEŞME NEDEN OLUR?

07.11.2022

TV LED ARIZASI, EKRANDA MORARMA VE MAVİLEŞME NEDEN OLUR?

Her evin vazgeçilmez teknolojik aleti olan televizyonlar gerek eğlenmek gerekse dünyada olup bitenlerden haberdar olmak için herkesin kullandığı iletişim araçlarından biridir. Teknoloji geliştikçe farklı marka (LG tv, Samsung tv, Philips tv…) ve modellerde üretilmeye devam eden televizyonlarda zaman zaman arızalar ortaya çıkar. Bu arızalardan biri de televizyon ekranında oluşan mavileşme ve morarma sorunudur.

Televizyon ekranında ortaya çıkan mavileşme ve morarma sorunu kısa sürede, hemen ortaya çıkan bir arıza değildir. Zaman içerisinde ortaya çıkıp fark edilen bu sorunun kaynağı panel kabloları ya da HDMI kablolarındaki arızalardan kaynaklanabileceği gibi aynı zamanda televizyon ledlerinin ömrünün bitmesinden de kaynaklanır.

Bu sorun ortaya çıktığında genel olarak karşılaşılan sebep ise tv led arızaları ve tv ledlerinin ömrünün bitmesidir. Bu ve kablolarda oluşan arızaların alanında uzman tv teknik servisleri tarafından tamir edilmesi en sağlıklı yoldur.

Panel kablolarında çıkan arızalar, anakarta, ticon kartına ve panele zarar verir. Bu yüzden televizyon ekranında mavileşme ya da morarmalar meydana gelir. Aynı şekilde HDMI kablolarında ortaya çıkan arızalar da tv ekranında morarma ve mavileşme meydana getirir. Sorunun HDMI kablolarından kaynaklanıp kaynaklanmadığına bakmak için kabloları değiştirebilirsiniz.

Farklı markalara (LG tv, Samsung tv, Philips tv…) ve modellere sahip televizyonlarda ortaya çıkan ekranda morarma ya da mavileşme sorunu yukarıda bahsettiğimiz iki sebep dışında en çok tv ledlerinde ortaya çıkan arızalar nedeniyle oluşur.

Led tvlerde ekrana yansıyan görüntünün aydınlatılabilmesi için kullanılan led ışıklar, ana renklere sahiptirler. Bu led ışıkların, kullanıcının televizyon izlerken tercih ettiği izleme moduna göre renk ayarları ve sıcaklıkları değişiklik gösterir. Yapılarında yüksek lümenler bulunduğu için bu led ışıkların ömrü zamanla bitmektedir. Aydınlatma ledlerinin farklı kollarında farklı renkler vardır ve bu renkler led ışıkların ömrü bitince ekrana renk vermemeye başlar. Ancak renkler arasında en uzun ömre sahip olan mavi ve onun tonu olan mor, en uzun süre yanan led kolu olur. Bu yüzden tv ledlerinin ömrü bittiğinde televizyon ekranında görüntülerde mavileşme ya da morarma meydana gelir.

Biz EGE LCD olarak, farklı marka (Samsung tv, LG tv, Philips tv…) ve modellere sahip televizyonlarınızda ortay çıkan tv led arızalarını, ekrandaki morarma ve mavileşme sorunlarını alanında uzman tv teknik servis ekibimiz tarafından tarafından tamir ediyor, gerekli değişimleri %100 orijinal yedek parçalar ile gerçekleştiriyoruz!

İzmir’de Teknik Servis Hizmeti Verdiğimiz Bölgeler:

-İzmir Televizyon Teknik Servis

-Karabağlar TV Servis

-Balçova Televizyon Servisi

-Konak TV Servis

-Alsancak TV Servis

-Bornova LCD Servis

-Altındağ TV Servis

-Bayraklı Televizyon Servis

-Buca TV Teknik Servis

-Çiğli LCD Tv Servis

-Bostanlı LCD Televizyon Teknik Servis

-Karşıyaka Televizyon Servisi