Alternate Text
HEMEN TEKLİF ALIN Tv panel ve led tamirleri Türkiye'nin her yerine kargo Yedek parça ve onarım hizmeti

Sık Karşılaşılan Televizyon Sorunları Nelerdir?

23.09.2022

Sık Karşılaşılan Televizyon Sorunları Nelerdir?

Televizyonlar, yorgun bir iş ya da okul gününün ardından eve gelindiğinde günün stresini atmak, dinlenirken bir yandan gündemi takip etmek ya da eğlenmek için her evde tercih edilen elektronik cihazların başında gelmektedir.

İlk icat edildiği zamandan bu yana teknolojinin de gelişmesi ile beraber farklı markalar (Samsung, Philips, LG…), farklı modeller/büyüklükler ve farklı çalışma sistemleri ile çeşit çeşit olan televizyonlar hayatımızın vazgeçilmez teknolojik aletlerindendir. Hayatımızdaki yerinin büyüklüğü de düşünülünce televizyonlarda sık sık ortaya çıkan sorunlar/arızalar da televizyonun kullanıcısını üzüp sinirlendirmektedir.

Farklı sebeplerden dolayı ortaya çıkan bu sorunların çözümü, kullanıcının basit müdahaleleri ile sağlanabileceği gibi sorunun büyüklüğüne bağlı olarak alanında profesyonel teknik tv servisleri tarafından da çözülebilmektedir.

Bu arızalardan ilki, televizyonun kapandıktan sonra açılmaması durumudur. Bu sorun ile karşılaşan kullanıcı ilk olarak televizyonunun kablo ve elektrik bağlantılarını kontrol etmelidir. Kontrolden sonra televizyon hala açılmıyorsa sorunun arkasında yatan sebebi bulmak için alanında uzman tv servislerine başvurulmalıdır.

Bir diğer sorun, televizyon açıldığında ekranda yazan “sinyal yok” yazısıdır. Bu durumun sebebi çanak antendeki bir sorun olabileceği gibi güncellenmesi gereken kanallar ve hatalı frekanslar da olabilir. Eğer sorun giderilmediyse televizyonun tüner girişinde ya da bağlı olduğu antende bir sorun vardır ve bu da yine uzman bir tv servisi tarafından kontrol edilip tamiri yapılmalıdır. Çanak anten/uyduya bağlı olan sorunlar dikkate alınmalıdır çünkü televizyon ve uydu sorunları iç içedir.

Sık karşılaşılan başka bir sorun televizyonun çalışırken kendi kendine kapanmasıdır. Tam da sevdiğimiz bir dizinin, programın ya da haftalarca beklediğimiz bir maçın tam ortasında böyle bir sorunla karşılaşmak tabi ki de isteyeceğimiz en son şeylerden biridir. İlk olarak sorunun kaynağı ayarlar bölümündeki kendi kendini kapatma seçeneğinin açık olmasıdır. Eğer bu seçenek kapatıldıktan sonra da aynı sorun devam ediyorsa sorunun kanyağı devrelerin aşırı ısınma sonucu arızalanması olabilir. Bu durumda en kısa sürede uzman bir tv servisine başvurmanız gerekmektedir aksi takdirde televizyonunuzun kapanması ile başlayan bu sorun devrelerin tamamen bozulmasına hatta yanmasına kadar büyüyebilir.

Bu durumlar en sık karşılaşılan televizyon sorunları olsa da sebebi farklı olan başka sorunlar da televizyonların işleyişini etkilemektir. Yıllar geçtikçe teknoloji ile birlikte daha ince tasarımlarla, daha ekonomik ve tasarrufçu çalışma sistemleriyle, farklı markalar (Samsung, Philips, LG…) ve modellerle karşımıza çıkan televizyonlar, farklı sorunlara da sahip olacaktır.

İzmir’in farklı bölgelerinde hizmet vermekte olan şirketimiz EGE LCD, farklı marka (Samsung, Philips, LG…) ve modellerdeki televizyonlarınızda ortaya çıkan sorunları alanında uzman teknik tv servislerimiz tarafından detaylı bir şekilde kontrol ediyor, arıza tespitini yaptıktan sonra da size en doğru, bütçenize uygun ve kaliteli çözüm yolunu sunuyor!

İzmir’de Teknik Servis Hizmeti Verdiğimiz Bölgeler:

-İzmir Televizyon Teknik Servis

-Karabağlar TV Servis

-Balçova Televizyon Servisi

-Konak TV Servis

-Alsancak TV Servis

-Bornova LCD Servis

-Altındağ TV Servis

-Bayraklı Televizyon Servis

-Buca TV Teknik Servis

-Çiğli LCD Tv Servis

-Bostanlı LCD Televizyon Teknik Servis

-Karşıyaka Televizyon Servisi