Alternate Text
HEMEN TEKLİF ALIN Tv panel ve led tamirleri Türkiye'nin her yerine kargo Yedek parça ve onarım hizmeti

Televizyon Düz Ekranının Kendi Kendine Kapanmasının Sebebi Nedir? Nasıl Tamir Edilir?

12.10.2022

Televizyon Düz Ekranının Kendi Kendine Kapanmasının Sebebi Nedir? Nasıl Tamir Edilir? 

Artık herkesin evinde bulunduğundan şüphe etmediğimiz bir teknolojik alet olan televizyonlar, kullanıcıları tarafından vazgeçilmez bir vakit geçirme aracı olmuştur. Yorucu bir okul ya da iş gününden sonra, akşam stres atmak, güzel vakti geçirmek için izlenen film ve diziler, dünyada neler olup bittiğinden haberdar olabilmek için takip edilen haberler, televizyonların varlığının önemini vurgulamaktadır.

İşte tam da bu aktivitelerden birini yaparken televizyon ekranının birden kapanması televizyonun kullanıcısı için oldukça rahatsız edici ve sinir bozucu bir durumdur. Televizyonların düz ekranlarının birden kendi kendine kapanmasının ardında farklı nedenler bulunmaktadır. Bu nedenler televizyonun sahip olduğu marka (Samsung tv, Philips tv, LG tv…) ve modellere göre değişebilmektedir.

Bu arızaya neden olan sebeplerden ilki, televizyonunuzun zamanlayıcı özelliğinin açık kalmış olması olabilir. Televizyonunuzun kumandasını kullanarak ve menü seçeneğinden kuruluma basarak tv zamanlayıcısının açık olup olmadığını kontrol edebilir, eğer televizyon belli bir süre sonra kendini kapatacak şekilde ayarlandıysa tv zamanlayıcısı seçeneği kapatarak arızayı giderebilirsiniz. Aynı şekilde eğer durum uyku zamanlayıcı ile de ilgiliyse o zaman sleep timer seçeneğinden bu özelliği kapatmanız gerekmektedir.

Tv ekranının kendi kendine kapanmasının bir diğer nedeni kullandığınız uydu veya kablolu kutu olabilir. Kutularınızın aktif olarak kullanıma açık olduğundan ve televizyonunuz ile bağlantısının açık olduğundan emin olmalısınız. Kutularda bir sıkıntı olmadığı halde arıza devam ediyorsa sorun kablolarda ya da SAT kutusunda olabilir. Bunlardaki arıza televizyonunuza sinyal gelmesini engeller, bu yüzden ekranınız kapanır.

Bu sebepler haricinde tv ekranınızın kendi kendine kapanması daha ciddi arızalar yüzünden de ortaya çıkmış olabilir. Televizyonunuzun kurulum ya da güç kartı sorunu bu arızanın sebeplerinden olabileceği gibi, led panellerindeki arızalar da televizyon ekranınızın birden kendi kendine kapanmasına neden olabilmektedir.

Biz EGE LCD olarak, farklı marka (Samsung tv, Philips tv, LG tv…) ve modellere sahip olan televizyonlarınızda ortaya çıkan düz ekran tv kendi kendine kapanma arızalarını alanında uzman tv teknik servisimiz tarafından tespit ediyor, size en kaliteli ve bütçenize uygun çözüm yollarını sunuyoruz!

İzmir’de Teknik Servis Hizmeti Verdiğimiz Bölgeler:

-İzmir Televizyon Teknik Servis

-Karabağlar TV Servis

-Balçova Televizyon Servisi

-Konak TV Servis

-Alsancak TV Servis

-Bornova LCD Servis

-Altındağ TV Servis

-Bayraklı Televizyon Servis

-Buca TV Teknik Servis

-Çiğli LCD Tv Servis

-Bostanlı LCD Televizyon Teknik Servis

-Karşıyaka Televizyon Servisi