Alternate Text
HEMEN TEKLİF ALIN Tv panel ve led tamirleri Türkiye'nin her yerine kargo Yedek parça ve onarım hizmeti

Televizyon ekranında beyazlıklar neden oluşur?

12.09.2022

Televizyon ekranında beyazlıkların oluşması


Televizyonlarda zamanla ekran arzalarının oluşması normaldir. Daimi olarak kullanılan teknolojik bir aletin ömrünün sonsuz olması beklenemez. Peki televizyon ekranında beyaz parlakların oluşması gibi bir sorun ne anlama gelir ve televizyondaki beyaz parlaklıklar nasıl giderilir? Bugün tv ekranındaki beyazlıklar hakkında konuşacağız.

Samsung televizyon, LG televizyon ya da Philips televizyon olsun hiç farketmez. Her televizyon markasında görülen bir sorundur. Ancak Samsung tv, Philips Tv ya da LG tv de daha az görünen bir sorundur.

Televizyonlarda bazen çay bardağı bazen de bozuk para büyüklüğünde oluşan beyaz renkli halkalar televizyonu izlememizi engeller. Bu beyaz halkalar televizyonun içinde lenslerin düşmesi sonucunda oluşur. Televizyonun lensinin düşmesi sonucu ekran ışığı süzmeden yansıma yapar. Bu da televizyon ekranında beyaz halkalar oluşturur.


Led barları kendi içerisinde çeşitli özellikte üretim şekli vardır. Ledler genelde lensli olarak üretilir. Lensler, led çiplerdeki güçlü ışığı süzerek bir noktaya odaklamasını engeller ve reflektörlere ışığı dağıtarak verir. Böylelikle dengeli ve sağlıklı ekran parlaklığı elde edilir. Eğer led barların üzerinde yer alan bu lensler zamanla düşerse cipler ışığı tek bir noktaya odaklar ve ekranda çay bardağı büyüklüğünde parlamalar olur.


Tv Ekranındaki beyaz parlaklıklara karşı ne yapmalı?


Bu sorununun çözümü kesinlikler lensleri kendi başınıza yapıştırmaya çalışmak değildir! Televizyon panellerinin ve ledlerin kontrolleri yapılmalı. Düşen veya düşecek her lensi ayrı ayrı değiştirmektense bütün led takımını değiştirilmesi tavsiye edilir. Bu yüzden televizyon ekranında oluşan arzalar için EGE LCD TV TEKNİK SERVİSİ’ni arayın!

Televizyon Teknik Servis Verdiğimiz Bölgeler;
-İzmir Televizyon Teknik Servis
-Konak TV Servis
-Alsancak TV Servis
-Bornova LCD Servis
-Altındağ TV Servis
-Bayraklı Televizyon Servis
-Buca TV Teknik Servis
-Çiğli LCD Tv Servis
-Bostanlı LCD Televizyon Teknik Servis