Alternate Text
HEMEN TEKLİF ALIN Tv panel ve led tamirleri Türkiye'nin her yerine kargo Yedek parça ve onarım hizmeti

Televizyon Ekranında Neden Çizgiler Oluşur? Nasıl Tamir Edilir?

28.09.2022

Televizyon Ekranında Neden Çizgiler Oluşur? Nasıl Tamir Edilir?

Televizyonlar kullanılmaya başladığı ilk günden bugüne kadar herkesin ilk sıralarda tuttuğu bir teknolojik alet yıllar geçtikçe değişti. Tüplü televizyonların yerini daha ince tasarımlara sahip farklı markalar (Samsung tv, Philips tv, LG tv…) ve modellerdeki televizyonlar aldı, siyah-beyaz görüntü veren ekranlar renkli görüntülere hayat vermeye başladı.

İşte bu renkli görüntülere hayat veren ekranlardaki arızalar televizyonların kullanım ömürlerinin dolmasına yakın zamanlarda bazen de yeni olmalarına rağmen ortaya çıkmaya başlamıştır. Bu arızalardan bir tanesi de televizyon ekranında oluşan çizgilerdir.

Siz de “televizyonumun ekranında çizgiler oluşmaya başladı, nasıl çözebilirim? Televizyonumda çizgiler var ne yapmalıyım?” gibi sorulara sahipseniz, doğru blog yazısını okuyorsunuz demektir.

Bu çizgilerin ekranda oluşmasının ardında farklı sebepler vardır. Bunlar panel arızası, uydu alıcısı arızası, T-Con kartının arızası ve diğer elektronik sorunlar olarak sıralanabilir.

En basit fakat uzun süreli olmayan çözüm, ekranda çizgiler oluştuğunda televizyonun arkasına vurmaktır. Bunu yapınca ekrandaki çizgiler gidiyorsa sorun büyük ihtimalle televizyonun arkasında, içeride yer alan kabloların gevşemiş olmasıdır. Fakat daha önce de dediğimiz gibi bu çözüm uzun ömürlü değildir.

Panel arızasında yapılacak en doğru şey, alanında uzman tv servisleri tarafından panelin tamir edilmesi ya da değiştirilmesidir. Çünkü paneller ekrana görüntüyü veren kısımdır ve doğru bir şekilde tamir edilmesi gerekmektedir. Sorun uydu alıcısı ise, farklı bir uydu alıcılarını denemek sorunu çözebilir. Diğer elektronik sorunlar ise televizyonun beyni kabul edilen anakartın arızalanması yüzünden olabilir. Televizyonun çalışma ve donanım sistemlerini birbirine bağlayan anakartın arızası elbette ki ekranın da arızalanmasına sebep olabilir. Anakartın alanında uzman tv servisleri tarafından tamir edilmesi ya da yeni bir anakart değişimi ile televizyonun eski haline dönüştürülmesi gerekir.

Daha önce bahsettiğimiz kısa ömürlü çözüm olan televizyonun arkasına vurma işleminin devamında mutlaka televizyon içindeki kabloları ve T-Con kartını kontrol edilmesi gerekmektedir.

T-Con kartı, zamanlama kartı panosu olarak da adlandırılır. Bu kartın arızalanması ya da yerinden oynamış olması televizyon ekranındaki çizgilerin oluşmasının sebeplerinden biridir. Kartın değişiminde yerine doğru yerleştirilmesi, vidalar ve somonlarla sabitlenmesi ve eğer varsa kablosunun bağlanması gerekmektedir. Doğru bir tamir sonucunda ekrandaki çizgiler yok olacaktır.

Biz EGE LCD olarak İzmir’in farklı bölgelerinde sahip olduğunu farklı markalar (Samsung, Philips, LG…) ve modellerdeki televizyonlarınızın ekranlarında çıkan çizgilerin nedenlerini alanında uzman tv servisimiz tarafından tespit ediyor, size en kaliteli ve en uygun bütçeli çözüm yolunu sunuyoruz!

İzmir’de Teknik Servis Hizmeti Verdiğimiz Bölgeler:

-İzmir Televizyon Teknik Servis

-Karabağlar TV Servis

-Balçova Televizyon Servisi

-Konak TV Servis

-Alsancak TV Servis

-Bornova LCD Servis

-Altındağ TV Servis

-Bayraklı Televizyon Servis

-Buca TV Teknik Servis

-Çiğli LCD Tv Servis

-Bostanlı LCD Televizyon Teknik Servis

-Karşıyaka Televizyon Servisi