Alternate Text
HEMEN TEKLİF ALIN Tv panel ve led tamirleri Türkiye'nin her yerine kargo Yedek parça ve onarım hizmeti

Televizyonlarda Ortaya Çıkan Mavi Ekran Arızası Neden Olur? Nasıl Çözülür?

30.09.2022

Televizyonlarda Ortaya Çıkan Mavi Ekran Arızası Neden Olur? Nasıl Çözülür?

Günümüzde herkesin evinde mutlaka bir tane olan ve en çok kullanılan teknolojik alet olan televizyonlar kullanım süreleri arttıkça beraberinde belli başlı arızalar da getirir. Bu arızalardan biri de sıkça rastlanan televizyonda ortaya çıkan mavi ekran sorunudur. Bu sorun kısa sürede oluşabilecek bir arıza değildir. Farklı marka (Samsung Tv, Philips TV, LG TV…), modeller ve tasarımlardaki televizyonlar ve onların kullanım süreleri de göz önünde bulundurulursa mavi ekran sorunu televizyonlarda zamanla ortaya çıkan bir arızadır. Televizyon erkanındaki renklerin zamanla tonlarının değişmesiyle başlayan bu arıza genellikle kullanıcı tarafından hemen fark edilmez.

Eğer sizde “televizyonum mavi ekran göstermeye, renkler maviye/mora dönmeye başladı” diyorsanız doğru blog yazısını okuyorsunuz demektir.

Televizyonlarda mavi ekranın oluşmasının arkasında farklı sebepler vardır. Bu sebepleri, panel kablolarındaki arızalar, HDMI kablosundaki arızalar ya da Led ışıklarının ömrünün tükenmesi gibi sıralayabiliriz.

Televizyonun arka tarafında yer alan panel kablolarındaki arızaların tespit edilip tamir edilmesi önemlidir. Anakart, panel ve T-Con (zamanlama kartı panosu olarak da bilinir) arasındaki kabloların arızaları televizyonda mavi ekran oluşmasına neden olabilir. Ancak şunu belirtmek gerekir ki, televizyonunuzun ekranındaki görüntü sepya efektine sahipse sorun kablolarda değildir çünkü sepya efekti kablo arızalarına neden olmaz, ekranın her köşesi aynı renk tonuna sahip olur. Bunun haricinde sorunu tespit etmek amacıyla ekrana birkaç kez vurduğunuzda eğer renklenmeler ya da ekran hataları ile karşılaşırsanız problemin kablo arızası olması yüksek ihtimaldir.

Diğer sebep, mavi ekran arızasında nadir görülen bir sebep olsa da HDMI kablolarındaki arızadır. Bu kabloların kontrol edilmesi ve tekrar kullanılması sonucunda televizyon ekranındaki mavi görüntü durmaya devam ederse sorun HDMI kablolarındaki arızadır.

Eskiden sadece siyah-beyaz görüntüyü ekrana verebilen televizyonların teknoloji ile birlikte farklı markalar (Samsung tv, Philips tv, LG televizyon…) ve modellerle hayatımızdaki yerini sağlamlaştırmasıyla renkli televizyonların vazgeçilmez parçası olan ledler de mavi ekran sorunun sebebi olabilir.

Ana renkleri içinde barındıran ledlerin doğru izleme modu ve renk sıcaklığı ekrana verdikleri renkli görüntüler, ömürlerinin bitmeye yakın değişmeye başlarlar. Yapılarında yüksek lümenler bulunduğu için ömürleri zamanla biten bu ledlerin içinde bulundurdukları ana renklerden en uzun ömürlü olan renk mavidir. Bu yüzden ledlerdeki diğer renklerin ömrü biterken ekrana yansıyan mavi ekranın nedeni budur. Bu ledlerin tamiri ya da değişimi, mavi ekran arızasını ortadan kaldıracaktır.

İzmir’in farklı bölgelerinde hizmet vermekte olan alanında uzman teknik tv servislerimiz ile EGE LCD olarak televizyonlarınızdaki mavi ekran arızalarının ana nedenini tespit ediyor, doğru, güvenli ve en uygun bütçeli çözümü size sunuyoruz!

İzmir’de Teknik Servis Hizmeti Verdiğimiz Bölgeler:

-İzmir Televizyon Teknik Servis

-Karabağlar TV Servis

-Balçova Televizyon Servisi

-Konak TV Servis

-Alsancak TV Servis

-Bornova LCD Servis

-Altındağ TV Servis

-Bayraklı Televizyon Servis

-Buca TV Teknik Servis

-Çiğli LCD Tv Servis

-Bostanlı LCD Televizyon Teknik Servis

-Karşıyaka Televizyon Servisi