Alternate Text
HEMEN TEKLİF ALIN Tv panel ve led tamirleri Türkiye'nin her yerine kargo Yedek parça ve onarım hizmeti

Televizyonların logoda kalma sorunu

16.09.2022

Televizyonların Logoda Kalma Sorunu

Farklı markalara sahip (Samsung Tv, LG Tv, Philips Tv) televizyonlarda karşımıza çıkan televizyon açıldığında ekranın donması, tv nin geç açılması, televizyonda görüntünün gelmemesi, ekranda çizgilerin oluşmaması veya logoda kalması sorunu, farklı arızaların habercisidir.

Televizyonun ekranının logoda kalması sorunu ile tv servisine başvuran kullanıcıların televizyonları profesyonel teknik destek ekibi tarafından kontrol edildikten ortaya çıkan sorunun kaynağı, işlemci arızası, anakart arızası, besleme kartı arızası, şaşe kodlu kartların yazılım hataları ya da eeprom kısa devre hatası olarak tespit edilebilir.

Eğer sorun aşırı ısı sonucu bozulan işlemci kaynaklı ise, televizyonun yazılım entegresi olarak bilinen ve sabit belleği olan emmc flash entegre değişimi veya CPU kaynaklı işlemci değişimi bu sorunu çözebilir. Buna ek olarak, televizyonun işlemci değişimi sorunun çözümü olabileceği gibi anakart tamiri ya da kesin çözüm için daha iyisi anakart değişimi de televizyondaki ekranda logo kalma sorununu çözebilir.

Anakartın tamiri oldukça önemlidir çünkü bir insan vücudu için beyin ne ise, televizyon için de anakart o demektir. Arızası durumunda sistem çalışmaz hale gelecek ve yukarıda bahsettiğimiz gibi ekranda donma, sadece logonun kalması vb. sorunlar ortaya çıkacaktır ve eğer en kısa sürede onarımı yapılmazsa televizyonda ortaya çıkan sorunlar voltajın dengesizleşmesi gibi sebeplerle iç sistemin patlamasına kadar büyüyebilir.

Televizyonun bütün elektronik devrelerini birbirine bağlayan anakartın bozulması durumunda tamiri HDCP 2.2 desteğine sahip olan lisanslı yazılımlarla yapılır ve en az orijinali kadar hatta orijinalinden daha iyi çalışacak şekilde onarılır. Ayrıca bu onarım sonucunda televizyonun anakartının sahip olduğu HDMI lisans bilgileri, dijital kimlik bilgileri kaybolmaz.

Buna ek olarak anakartın tamirinde kullanılan lisanslı yazılımın sahip olduğu HDCP 2.2 bir bağlantı desteğidir ve HDMI aracılığı ile Digitürk, D-Smart, PlayStation, Kablo TV, Blu-Ray ile bağlantı kurar.

Biz Ege LCD olarak İzmir’de farklı markalardaki (Samsung, LG, Philips…) televizyonlarınızdaki arızaları alanında profesyonel teknik tv servisimiz tarafından kontrol ve tespit ediyor, size en uygun ve kaliteli çözüm yolunu sunuyoruz!

İzmir’de Teknik Servis Hizmeti Verdiğimiz Bölgeler:

-İzmir Televizyon Teknik Servis

-Konak TV Servis

-Alsancak TV Servis

-Bornova LCD Servis

-Altındağ TV Servis

-Bayraklı Televizyon Servis

-Buca TV Teknik Servis

-Çiğli LCD Tv Servis

-Bostanlı LCD Televizyon Teknik Servis