Alternate Text
HEMEN TEKLİF ALIN Tv panel ve led tamirleri Türkiye'nin her yerine kargo Yedek parça ve onarım hizmeti

Televizyonun Açılmaması, Televizyonda Güç Olmaması Arızası Neden Olur?

26.09.2022

Televizyonun Açılmaması, Televizyonda Güç Olmaması Arızası Neden Olur?

Evlerimizin vazgeçilmez teknolojik aleti haline gelen televizyonlar, farklı sebeplerden kaynaklanan arızalara sahip olabiliyor. Bu arızalardan birkaçı da televizyonun açılmaması, açıldığında ekranın siyah olması, sesin olup görüntü olmaması, televizyonun ekranında sinyal zayıf ya da sinyal yok yazısının çıkmasıdır.

Televizyonun açılmaması ya da açıldığında sinyal vermemesi sorununda akla ilk gelen mantıklı sebep televizyona elektrik enerjisini veren güç kaynağının yokluğu oluyor. Televizyonunuzdaki sinyalin zayıf olması ya da hiç olmaması genellikle uydu alıcısı ve televizyonu birbirine bağlayan kablonun gevşemiş ya da yerinden çıkmış olması ile ilgilidir.

Televizyonun ses var görüntü yok kaynaklı bir arızaya sahip olmasının nedeni televizyonun LED panel arızaları ile alakalıdır. Televizyondaki görüntülerin düzgün çalışmasından sorumlu olan LED şeritlerindeki arıza ekranın kararmasına neden olur. Bu arıza televizyonun hiç açılmamasına da neden olmaktadır. Arızaya neden olan sorun, yüksek veya düşük akım olabileceği gibi sıvı teması ve devrelerin yanması da olabilir.

Televizyonun açılmayıp aynı zamanda güce de sahip olmamasının nedenlerinden diğer ikisi de ana kartın işlemcisinin arızalanmış olması veya besleme power boardda çıkan sorundur.

Teknoloji geliştikçe farklı markalar (Samsung tv, Philips tv, LG tv…) ve farklı modellere sahip olan televizyonların üretimindeki en önemli parçalardan biri olan anakart, televizyonun çalışma sistemini ve donanımlarını bir arada tutan parçadır. Bu parça bozulduğunda televizyonun sağlam ve düzgün bir şekilde çalışmasını sağlayan voltajda da denge bozuklukları olacak ve eğer alanında uzman tv servisleri tarafından arızaya müdahale edilmezse bu durum televizyonun iç sistemlerindeki led ampuller gibi parçaların yanmasına hatta yangına neden olabilir.

Anakart arızasının tamiri, arızanın büyüklüğüne değişmektedir. Eğer tamir yapılacak bir durumdaysa anakart tamir edilir, yoksa anakart değişimi yapılır.

Besleme power boardlarındaki arızalar da televizyonların açılmaması ve televizyonlarda gücün olmamasının bir diğer nedenidir. Eskiden televizyonların alıcılarında klasik besleme kartları vardı ancak yıllar geçtikçe farklı markalar (Samsung, Philips, LG…) ve farklı modeller ile üretilen televizyonlardaki besleme kartları korumalı ve anahtarlamaları güç kaynaklarına sahiptir. Bu besleme kartlarındaki arızaların da alanında profesyonel tv servisleri tarafından doğru bir şekilde tespit edilip tamir edilmesi gerekirse de değiştirilmesi gerekmektedir.

Biz EGE LCD olarak farklı marka (Samsung tv, Philips tv, LG tv…) ve modellerdeki televizyonlarınızda ortaya çıkan ekran kararması, ses var görüntü yok problemi, televizyonun açılmaması ya da yeterli güce sahip olmaması gibi sorunları alanında uzman teknik tv servislerimiz tarafından inceliyor, sorunun kaynağını buluyor ve size en kaliteli, bütçenize en uygun çözüm yollarını sunuyoruz!

İzmir’de Teknik Servis Hizmeti Verdiğimiz Bölgeler:

-İzmir Televizyon Teknik Servis

-Karabağlar TV Servis

-Balçova Televizyon Servisi

-Konak TV Servis

-Alsancak TV Servis

-Bornova LCD Servis

-Altındağ TV Servis

-Bayraklı Televizyon Servis

-Buca TV Teknik Servis

-Çiğli LCD Tv Servis

-Bostanlı LCD Televizyon Teknik Servis

-Karşıyaka Televizyon Servisi