Alternate Text
HEMEN TEKLİF ALIN Tv panel ve led tamirleri Türkiye'nin her yerine kargo Yedek parça ve onarım hizmeti

TV Kararmaları Neden Olur? Nasıl Tamir Edilir?

09.09.2022

TV Kararmaları Neden Olur? Nasıl Tamir Edilir?

Günümüzün ileri teknolojisi ile hazırlanan ve piyasaya sürülen televizyonlarda (Samsung, LG, Philips…) ekran kararma sorunları kullanıcıların sıkça karşılaşılabilecekleri bir durumdur. Led ve LCD televizyon modellerinde görülen bu TV kararma arızalarının farklı sebepleri vardır.

Bu sebeplerin ilki, aniden artan voltaj akımının televizyona verdiği zarardır. Bu zarar tv ekran kararması ile sonuçlanır. Televizyonun aydınlatma platformunda ya da led ışıklandırmalarında ortaya çıkan bir sorun da TV kararmalarına neden olur. Ayrıca televizyonlardaki led bar ünitelerinin yanması ya da kullanılan yedek parçaların artık çalışmaması gibi sorunlar da ekran kararmalarına neden olan sebeplerdendir. Televizyonunuzda ses var görüntü yok sorununu yaşadığınızda yukarıda saydığımız sebeplere ek olarak LED panel arızası da eklenebilir. TV ekranındaki bu kararmaların nedenlerine sağlıklı ve kalıcı bir çözüm bulunmazsa arıza ana kartın ve işlemcinin bozulmasına kadar büyüyerek kullanıcıya zarar verir.

Led ve LCD televizyon modellerinde ortaya çıkan bu tv ekranı kararma problemini çözmek için öncelikli olarak alanında profesyonel olan bir tv servisinin teknik destek hizmetini almanız daha sağlıklıdır. Tv servislerine televizyonunuzdaki arızayı anlatırken vereceğiniz net ve doğru bilgiler, kontrol edeceğiniz Powers ışığının rengine (yeşil ise arızalıdır), kablo kutusunun kablolarının gevşek ya da sıkılığına, tv kumandasının çalışıp çalışmadığına, uydu cihazınızın düzgün çalışıp çalışmadığına bağlıdır.

Bu aşamalardan sonra arızayı gidermek için tv servisleri tarafından yapılacak olan tv led ekran tamiri ya da led değişimi televizyonunuzun eskisi gibi çalışmasını sağlayacaktır. Sorun profesyonel tv servisleri ile giderildikten sonra tekrar aynı problem ile karşılaşmamak için kullanabileceğiniz yüksek akıma karşı koruması olan prizler de mevcuttur.

Her televizyonun modeli, markası (Samsung, Philips, LG…), büyüklüğü farklı olduğu için tv erkan kararması sorununda da tv servisleri bu farklılıkları göz önünde bulundurarak tv ekran led değişimi, yedek parça değişimi, tv ekran tamiri yapmaktadır.

Biz EGE LCD olarak İzmir’in ulaşabileceğiniz farklı bölgelerinde (Konak, Bornova, Buca, Karşıyaka, Bostanlı, Bayraklı, Altındağ) alanında uzman profesyonel teknik destek hizmeti veren ekibimizle yardımcı oluyor ve farklı marka (Samsung, Philips, LG…) ve modellerdeki televizyonlarınızda ekran kararmalarını doğru tespitlerimiz ile tamir ediyor ve size uzun ömürlü ve hesaplı hizmetlerimizi sunuyoruz!