Alternate Text
HEMEN TEKLİF ALIN Tv panel ve led tamirleri Türkiye'nin her yerine kargo Yedek parça ve onarım hizmeti

TV PANELİ NEDEN BOZULUR? TAMİRİ NASIL OLUR?

10.10.2022

TV PANELİ NEDEN BOZULUR? TAMİRİ NASIL OLUR?

Her evin vazgeçilmez teknolojik aleti haline gelen televizyonların çalışması için üretilen sistemler yıllar içinde teknolojinin de gelişmesiyle farklılaşmış ve daha çok yapı unsurlarına sahip olmaya başlamıştır. Farklı markalar (Samsung tv, Philips tv, LG tv…), farklı modeller ve tasarımlar farklı çalışma sistemlerine sahip olsa da her televizyonun yapısında bulunana parçalardan biri de televizyon panelleridir.

Bu parçalar televizyonlar için oldukça işlevsel olmasının yanı sıra aynı zamanda karmaşık bir sisteme sahiptirler. Yapılarında bulunan pikseller, iletkenler, birbirine bağlanan yollar, televizyonun içini dışarıya bağlayan devreler bunun en büyük kanıtıdır.

İşte bu önemli televizyon parçasının bozulması ve zamanında doğru müdahale yapan alanında uzman tv teknik servisleri tarafından tamir edilmesi oldukça büyük önem arz etmektedir.

Tv panelleri genellikle yüksek ısı, televizyonun dışarıdan darbe alması, televizyon ekranı silinirken kullanılan spreylerin zamanla iç sisteme sızması sonucu oluşan sıvı teması, televizyonun yanlış aydınlatmaya sahip olması gibi sebepler yüzünden arızalanmaktadır. Bu arızalar da kendilerini geleneksel “televizyonda ses var görüntü yok” cümlesi ile gösterirler. Bu cümleye ek olarak ekranda çizgilerin oluşması, renklerin dağılması, ekranın kararması hatta çatlayıp kırılması televizyonun panelinin arızalandığına işarettir.

Peki, tv panel arızası nasıl tamir edilebilir?

Öncelikle şunu söylemek gerekir ki, bir televizyon panelinin tamiri için yapılacak ilk ve en doğru şey, alanında uzman bir tv teknik servise başvurmaktır çünkü tv panel tamiri sürecinde kullanılan çeşitli, gelişmiş teknoloji ile üretilen ekipmanlar vardır. Bu cihazlardan biri yüksek çözünürlüğe sahip olan mikroskoplardır. Buna ek olarak lvds, t-con, driver, cof, pcb gibi cihazların varlığı da tv panel tamirinde önemlidir. Tv panel değişimi söz konusu olduğunda ise orijinal yedek parçalar kullanılmalıdır.

Durum böyle olunca alanında uzman bir tv teknik servis ekibinin yapacağı tamir en doğru ve mantıklı yoldur.

Daha önce de belirttiğimiz gibi LCD, LED özelliğine ve farklı markalara (Samsung tv, Philips Tv, LG tv…), modellere, tasarımlara sahip olan televizyonların kullanım ömürleri de farklıdır ve her televizyonda oluşan arızalar o televizyonun özelliklerine uygun olarak tamir edilmelidir.

Biz EGE LCD olarak, farklı markalara (Samsung, Philips, LG…) ve modellere sahip olan televizyonlarınızdaki tv panel arızalarını alanında uzman tv teknik servis ekibimiz tarafından tespit ediyor, size en uygun ve kaliteli çözüm yolunu sunuyoruz!

İzmir’de Teknik Servis Hizmeti Verdiğimiz Bölgeler:

-İzmir Televizyon Teknik Servis

-Çamdibi tv teknik servis

-Karabağlar TV Servis

-Balçova Televizyon Servisi

-Konak TV Servis

-Alsancak TV Servis

-Bornova LCD Servis

-Altındağ TV Servis

-Bayraklı Televizyon Servis

-Buca TV Teknik Servis

-Çiğli LCD Tv Servis

-Bostanlı LCD Televizyon Teknik Servis

-Karşıyaka Televizyon Servisi