Alternate Text
HEMEN TEKLİF ALIN Tv panel ve led tamirleri Türkiye'nin her yerine kargo Yedek parça ve onarım hizmeti

Yeni Nesil Televizyonlar ve Özellikleri

19.09.2022

Yeni Nesil Televizyonlar ve Özellikleri

Yirmi birinci yüzyılın ortasında, teknoloji ile iç içe bir hayat yaşadığımız düşünüldüğünde televizyona sahip olmayan bir ev düşünmek imkânsız hale gelmektedir. Günümüzde çoğu insan ve eğlence arasında bir köprü görevi göre televizyonlar, teknoloji ile beraber gelişmeye ve farklı yeniliklerle üretilmeye devam ediyor.

Teknolojik ürünleri üreten sektörün özellikle bir televizyon üretiminde üzerinde durduğu önemli noktalar haliyle farklı, yenilikçi, uzun ömürlü ve sağlam ürünler üretmek oluyor.

İlk kullanım şekli tüplü, siyah-beyaz ve bir iki düğmeye sahip olarak çalışabilen televizyonlar, şimdi sahip oldukları farklı ve donanımlı yazılımlar, renkli, kaliteli çözünürlüğe sahip ekranları ve incecik tasarımları ile teknolojinin insan hayatında ne kadar fazla yol katettiğini göstermektedir.

Sadece birkaç özelliğini sıraladığımız yeni nesil televizyonlar, Smart TV’ler olarak da biliniyor ve bilgisayar/telefonlarınız ile yapabildikleriniz şeyleri örneğin internete bağlanabilme, USB bellek ile video yükleme, müzik dinleyebilme, oyun oynayabilme, sosyal medya platformlarına (YouTube, Instagram, Facebook, vb.) kolayca erişebilme, yayınlanan dizi/film/programları daha sonra izleyebilmek için kaydedebilme gibi özellikleri bu yeni nesil televizyonlarda da yapabilmeniz mümkün hale gelmektedir. Bu Smart TV’lerin televizyonlarına uygulanabilmesi için patentinin alındığı yıl olan 1994’ten sonra 5 yıl beklenilmesi gerekti.

Yeni nesil televizyonların öne çıkan bir diğer özelliği yukarıda da kısaca söz ettiğimiz çözünürlük kalitesi ve ekran görüntüsünün kullanıcıya nasıl yansıdığıdır.

Teknoloji geliştikçe HD, UHD, 4K gibi adlarla geliştirilmeye devam edilen çözünürlük kalitesi günümüzde bir televizyon alınırken göz önünde bulundurulan önemli noktalardan biridir. Çünkü günümüzde televizyonlarda yayınlanan dizi, film, programların neredeyse hepsi yüksek çözünürlüğe sahip UHD kalitedeki kameralar ile çekilmektedir. Durum böyle olunca bir televizyonun yüksek çözünürlüğe sahip olması bu film, dizi ve programların çekildikleri kalitede izlenebilmesi mümkün kılmaktadır. 4K ise çözünürlük kalitesinin 4 kat daha fazla kaliteli olduğu anlamına gelmektedir. Ek olarak, yeni nesil televizyonların özellikleri arasında gördüğümüz LED, OLED, QLED gibi terimler de televizyondaki görüntünün ekrana ne kadar kaliteli yansıdığını göstermektedir.

Tüm bu özelliklere eklenebilecek bir diğer önemli özellik ise yeni nesil teknoloji ile üretilen televizyonların adaptasyon yeteneğine sahip olmasıdır. Üreticilerin yapılarına eklediği, ortamın ışığını ve renk sıcaklığını algılayabilen sensörler sayesinde televizyonlar karanlık ve aydınlık ortamlara bağlı olarak ekran parlaklığını azaltıp artırarak kendini kontrol edebilme, ekran rengini odadaki renk sıcaklığına değiştirebilme hatta kimse tarafından izlenmiyorsa kendini kapatabilme özelliklerine sahiptir.

Televizyon ekranlarına eklenen özellikler ile birlikte televizyonda oluşan arzalar da değişmektedir. Bu değişen arızalar ile kullanılan televizyon tamiri çözümleri de değişmektedir. LCD,  LED, QLED, Smart TV farketmeksizin farklı markalarda Samsung Tv, LG tv, Philips Tv lerde yaşadığınız sorunları EGE LCD olarak TV teknik servis hizmeti sunuyoruz. Sizler de televizyon bozulmalarında bizleri arayabilirsiniz. Deneyimli ekibimiz ile televizyonlarınız hızlı bir şekilde tamir edilir ve çalışır halde teslim edilir. 
 

İzmir’de Teknik Servis Hizmeti Verdiğimiz Bölgeler:

-İzmir Televizyon Teknik Servis
-Karabağlar TV Servis
-Balçova Televizyon Servisi 

-Konak TV Servis
-Alsancak TV Servis
-Bornova LCD Servis
-Altındağ TV Servis
-Bayraklı Televizyon Servis
-Buca TV Teknik Servis
-Çiğli LCD Tv Servis
-Bostanlı LCD Televizyon Teknik Servis
-Karşıyaka Televizyon Servisi