Alternate Text
HEMEN TEKLİF ALIN Tv panel ve led tamirleri Türkiye'nin her yerine kargo Yedek parça ve onarım hizmeti

Televizyon Ekranı Açılmıyor, Işığı Yanıp Sönüyor, Görüntü Gelmiyor Gibi Sorunlar Neden Olur?

05.10.2022

Televizyon Ekranı Açılmıyor, Işığı Yanıp Sönüyor, Görüntü Gelmiyor Gibi Sorunlar Neden Olur?

Bir ürün ne kadar teknoloji ile iç içe olursa o kadar gelişmiş olacağı gibi aniden ya da zamanla ortaya çıkan arızaları da beraberinde getirir. Televizyonunuzun açılmaması, kırmızı ışığının yanıp sönmesi, sesin olup görüntünün olmaması gibi sorunlar farklı marka (Samsung tv, Philips tv, LG tv…) ve modellerde karşılaşılan sorunlardır.

Televizyonun kırmızı ışığı yanıp söndüğü halde televizyonun ekranı açılmıyor ise durum basit uydu arızasından çok televizyonun kendisi ile ilgilidir. Sorun, elektriği televizyona ileten kablolardaki arızalardan kaynaklanabileceği gibi prizlerinizden de kaynaklanabilir. Fişi çıkarıp taktıktan ve televizyonu tekrar açmayı denedikten sonra aynı sorunla karşılaşmaya devam ederseniz alanında uzman tv teknik servislerine başvurmanız en doğru çözüm yolu olacaktır.

Televizyon ışığının yanıp sönmesi ya da açılmaması gibi sorunlar ilk olarak televizyonu tekrar kapatıp açarak çözülmeye çalışılır. Eğer sorun, bu geleneksel yöntem ile çözülmez ise o zaman problem kablolarda, televizyonunuzun herhangi bir parçasında olabilir.

LCD televizyonlarda genel olarak ortaya çıkan ve kullanıcıları rahatsız eden sorunlardan biri de ses var görüntü yok arızasıdır. Bu arızanın kaynağı birden fazla olabileceği gibi yine bu sebepler farklı markalar (Samsung Tv, Philips tv, LG tv…) ve modellere göre değişmektedir.

Bu sebeplerden ilki televizyon board arızası olabilir. Televizyon boardında ortaya çıkan arıza ilk önce televizyon ekranının görüntü kalitesini düşürür, sonra ekranındaki görüntüyü tamamen yok eder. Bu yüzden televizyonda ses varken görüntü olmamasının sebebi budur.

Televizyonda görüntü olmamasının bir diğer nedeni, televizyonun arka tarafında yer alan aydınlatma sistemlerinde oluşan arızalardır. Bu arızaların alanında uzman tv teknik servisleri tarafından tespit edilip gerekli tamir ya da değişimin yapılması televizyondaki arızayı giderecektir.

Televizyon ekranında görüntü olmamasının bir diğer ve genellikle nadiren ortaya çıkan sebebi inventer kartları ya da devrelerinin yanmasıdır. İnventer kartları ya da devrelerindeki yanmalar televizyonun ekran görüntüsünü etkiler ve ekranın kararmasına, görüntünün yok olmasına neden olur. Aynı zamanda televizyona ulaşan elektrik ve sinyallerin dengesi de bozulur. Böyle bir sorunun mutlaka alanında uzman bir teknik tv servisi tarafından düzeltilmesi gerekmektedir.

Biz EGE LCD olarak, İzmir’in farklı bölgelerinde alanında uzman teknik tv servislerimiz ile hizmet vermekteyiz. Farklı markalar (Samsung tv, Philips tv, LG televizyon…) ve modellere sahip televizyonlarınızdaki açılmama, görüntü vermeme, ışığın yanıp sönmesi vb. konularda doğru tespit ve onarım ile her zaman yanınızdayız!

İzmir’de Teknik Servis Hizmeti Verdiğimiz Bölgeler:

-İzmir Televizyon Teknik Servis

-Karabağlar TV Servis

-Balçova Televizyon Servisi

-Konak TV Servis

-Alsancak TV Servis

-Bornova LCD Servis

-Altındağ TV Servis

-Bayraklı Televizyon Servis

-Buca TV Teknik Servis

-Çiğli LCD Tv Servis

-Bostanlı LCD Televizyon Teknik Servis

-Karşıyaka Televizyon Servisi

-Kemalpaşa Tv Teknik Servisi

-Torbalı televizyon tamiri

-Menemen televizyon teknik servisi